Tuesday, March 9, 2021
Home Tag PELAJAR

Tag: PELAJAR

Pelajar tingkatan 5 antara suspek pengedar dadah diberkas polis

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad berkata, kegiatan haram itu terbongkar apabila pihak polis menahan dua lelaki berusia 17 dan 26 tahun yang sedang menunggang motosikal dalam keadaan mencurigakan di Kampung Permatang Batu.

Tatap wajah bapa kali terakhir di sekolah sebelum duduki peperiksaan SPM

“Semoga Allah memberikan kekuatan kepada Muhammad Haikal Iskandar untuk menjawab SPM (SMK Simpang Beluru),” kongsi Badariah dalam media sosialnya.

Keputusan ‘flip-flop’ yang menyusahkan rakyat?

Siapalah tak marah macam ni? Penat tau nak siapkan semua ni dalam masa tak sampai 2 bulan. Kebanyakan persiapan pembelajaran adalah inisiatif guru sendiri. Dah keluar arahan buka sekolah, memang tak boleh buat apa lah. Kena la ikut juga. Nanti kalau tiba-tiba disuruh tutup sekolah, pun kenalah ikut juga. Yang kita marah, keputusan kementerian ni amat flip-flop dan mengejut.

Sedih tak dapat peluk guru untuk minta restu sebelum jawab soalan...

Perasaan menduduki peperiksaan sangat berbeza kerana kami tidak dapat bermaafan dengan cikgu seperti kelaziman. - Nur Azfarah Anissa Ainoor Abizzurin.

MGNews : Sorakan Semangat Pelajar SPM 2020

Pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2020 bukan sahaja perlu membudayakan norma baharu dalam kehidupan malah, mencipta sejarah tersendiri selepas mengikuti sesi kelas tahunan terpanjang...

Rumah ada Vellfire, tetapi pohon komputer percuma

Ahli Parlimen Bukit Mertajam, Steven Sim melihat pelbagai ragam masyarakat ketika menyediakan komputer riba dan tablet secara percuma kepada golongan yang memerlukan.

Sekolah wajar dibuka secara sistem penggiliran dahulu – Pensyarah

Namun, apa yang lebih utama, sistem penggiliran ini boleh mengekang anak-anak sekolah berdepan dengan penularan Covid-19.

Sugar baby: 'Manis' yang tragis

Laman web temu janji SeekingArrangement pula mendakwa bahawa Malaysia berada di kedudukan ketiga di Asia dengan pembabitan 42,500 sugar daddy. Gejala 'sugar' ini bukanlah perkara baru, namun seiring dengan perkembangan teknologi melalui laman web dan aplikasi, ia semakin mendapat sambutan yang ketara mutakhir ini lebih-lebih lagi pada musim pandemik.

UMS sumbang pelindung muka untuk calon SPM SMK St. Mary

Sumbangan itu merupakan salah satu usaha UMS membantu mengekang penularan pandemik Covid-19 dalam kalangan masyarakat termasuk di kawasan sekolah agar aspek keselamatan guru-guru dan pelajar dapat dipertingkatkan.

Ebit Lew manfaatkan sumbangan TMJ, beli 500 tablet

Beliau dalam masa yang sama, mengucapkan penghargaan kepada TMJ kerana bermurah hati menyumbangkan dana kepadanya untuk meneruskan misi bantuannya.