Ketua UMNO Bahagian Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Abdul Samad hadir ke Mesyuarat Pertemuan Khas bersama Presiden UMNO dan Ketua-ketua Bahagian UMNO di Menara Dato' Onn, Kuala Lumpur. Foto AFFAN FAUZI, 22 OGOS 2022.di Menara Dato' Onn, Kuala Lumpur. Foto AFFAN FAUZI, 22 OGOS 2022.

KUALA LUMPUR – Mesyuarat khas Presiden dan Timbalan Presiden UMNO dengan semua ketua bahagian parti itu di Menara Dato Onn di sini masih belum selesai walaupun sudah tiga jam berlalu.

Bermula pukul 11 pagi tadi dan sekitar pukul 2 petang, beberapa individu yang terlibat dalam mesyuarat khas itu dilihat di lobi bangunan berkenaan dan rata-ratanya mengatakan mesyuarat belum selesai dan mereka berhenti seketika untuk solat Zohor dan makan tengahari.

Difahamkan, Perdana Menteri yang juga Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dijangka hadir pada bila-bila masa sahaja namun maklumat itu belum dapat disahkan.

Wakil media yang menunggu sejak pukul 10 pagi tadi masih  berada di bangunan itu untuk melaporkan perkembangan terkini.

Terdahulu, satu jemputan pemakluman mengenai pertemuan khas berkenaan yang tertera nama Setiausaha Agung, Datuk Seri Ahmad Maslan tular menerusi aplikasi Whatsapp.

Berdasarkan jemputan itu, presiden dan timbalannya, Datuk Seri Mohamad Hasan meminta semua ketua bahagian hadir ke satu pertemuan khas berhubung perkara penting demi masa depan parti.

Tidak dapat dipastikan tujuan pertemuan itu namun ia dipercayai berkaitan pilihan raya umum dan kes rayuan akhir membabitkan bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Jemputan pertemuan segera dan diletakkan sebagai mustahak itu dibuat oleh Ahmad pada kira-kira pukul 11.15 malam tadi.

Antara pemimpin yang dilihat hadir ialah Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Pahang, Datuk Seri Wan Rosdi Wan Ismail, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perak, Datuk Seri Saarani Mohamad. – MalaysiaGazette