Siti Saleha bergelar isteri kepada Ahmad Lutfi Azhar pada 28 Julai 2017.

KUALA LUMPUR – Aktres terkenal Siti Saleha akhirnya membuka mulut dan mengesahkan kehadirannya ke Mahkamah Rendah Syariah Klang, Selangor bagi memfailkan kes cerai ke atas suaminya, Ahmad Lufti Azhar.

Siti Saleha atau nama lengkapnya Siti Saleha Mohd. Baharum memberitahu, dia cuma boleh berkongsi yang dia telah hadir ke mahkamah untuk tujuan itu.

“Apa yang saya boleh cakap ialah, ya, saya failkan kes cerai dengan kebenaran mahkamah. Itu sahaja. Selanjutnya saya tidak mahu komen. Terima kasih,” jawab ringkas pelakon berusia 31 tahun itu kepada Kosmo!

Pelakon 7 Hari Mencintaiku itu bagaimanapun enggan mendedahkan secara terperinci tentang tindakan nekadnya memfailkan perceraian ke atas Ahmad Lutfi, 35, selepas empat tahun mendirikan rumah tangga.

Semalam, media melaporkan Siti Saleha dilihat hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Klang untuk sebutan kes cerai ke atas suaminya.

Prosiding tersebut telah dilakukan di hadapan Hakim Syarie, Mohd. Hairuddin Ab. Rahim yang berlangsung sekitar pukul 10 pagi yang turut dihadiri Ahmad Lutfi.

Perkhabaran tersebut mengejutkan ramai pihak memandangkan kakak kepada Sam Bunkface itu jarang bercerita kisah peribadi terutama kisah perkahwinan dengan suaminya yang sebelum pernah bertugas di sebuah jabatan kerajaan itu,

Saleha bagaimanapun sering mengelak apabila diasak persoalan berhubung kejernihan hubungan perkahwinan apabila dilihat jarang berkongsi foto atau momen bersama suaminya dalam media sosial.

Kali terakhir Siti Saleha berkongsi gambar mesra bersama suami adalah pada 24 Mac tahun ini bersempena hari ulang tahun kelahirannya yang ke-35.

It’s your birthday bubbaboo. Saya berdoa agar Allah sentiasa memberkati anda dan kabulkan semua yang anda mahukan. Saya terlalu sayangkan anda,” tulisnya dalam bahasa Inggeris.

Siti Saleha dan Ahmad Lutfi mendirikan rumah tangga pada 28 Julai 2017.

Bagaimanapun perkahwinan mereka tidak dikurniakan rezeki menimang cahaya mata. – MalaysiaGazette

Tinggal Komen

Please enter your comment!
Please enter your name here