Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin semasa sesi Meet-and-Greet bersama peminat di Jakarta hari ini. -- fotoBERNAMA oleh ZackZaini

JAKARTA – Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin memukau para penonton melalui persembahan di konsert jelajahnya yang pertama ‘Datuk Seri Siti Nurhaliza On Tour’ di Stadium Istora Senayan malam tadi.

Penyanyi No. 1 Malaysia, Siti Nurhaliza yang telah berehat lama setelah bergelar ibu kepada Siti Aafiyah Khalid Mohamad Jiwa menyampaikan lebih 25 buah lagu.

Siti yang lebih mesra dipanggil Tokti turut menyanyikan lagu “Happy Birthday” sempena sambutan hari ulang tahun kelahiran suaminya baru-baru ini.

Artis lelaki popular dari Indonesia, Tulus bergabung pentas bersama Siti sebagai artis undangan menyampaikan sebuah lagu iaitu ‘Seindah Biasa’.

“Ini adalah mimpi yang menjadi kenyataan. Saya benar-benar diberkati. Tentunya saya tidak bisa melakukan ini sendiri tanpa dukungan kalian para penghuni Sitizoners, penggemar setia dan pengasih saya,” jelas Siti kepada Bernama.

JUALAN TIKET DI LOKASI SETERUSNYA

‘Datuk Seri Siti Nurhaliza On Tour’ merupakan konsert jelajah terbesar beliau yang merangkumi dua fasa dalam jangka masa dua tahun bermula di Indonesia (Jakarta), Singapura pada 2 Mac dan kembali ke Malaysia, iaitu di Axiata Arena, Bukit Jalil, pada 16 Mac ini.

Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin bersama peminat di Jakarta hari ini. — foto BERNAMA oleh Zack Zaini.

Pengarah Eksekutif Shiraz Projects, Shirazdeen Karim berkata pihak produksi dan pengurusan sedang berbincang bagi mengembalikan semula detik bersejarah di Royal Albert Hall, London berserta di beberapa lagi lokasi ikonik untuk dijelajahi.

Siti akan membawa peminat mengenalinya dengan lebih dekat melihat kejadian di belakang tabir melalui filem dokumentari sepanjang perjalanan konsert jelajah bertajuk “They Call Me Siti – Seorang Wanita, 2 Dekad, Beribu Perjalanan.”

Menurut Shirazdeen, filem dokumentari itu diarah oleh Anusha Peterson dan bakal menemui peminat di Malaysia, Indonesia, Singapura dan Brunei pada suku tahun ini.
Menerusi filem ini, peminat akan menyaksikan bagaimana dalam kesibukan Siti menjaga Siti Aafiyah dan menjalani latihan menari, muzik, fitness sehingga ke setiap lokasi konsert berlangsung.

MEET AND GREET

Seramai 10 peminat bertuah terpilih daripada belian tiket ‘Meet and Greet’ untuk berada di belakang pentas bertemu Siti selepas konsert iaitu hari ini di Raffles Hotel di sini.

Datuk Seri Siti Nurhaliza bersama penyanyi popular Indonesia Rossa selepas konsert selesai malam tadi. — foto BERNAMA oleh ZackZaini

Harga tiket bermula serendah RM105 bagi Bronze, RM155 – Silver, RM255 – Gold, RM355 – Platinum, RM 495 – Diamond dan RM1,295 ‘Meet and Greet’.

Untuk maklumat lanjut, layari  www.shirazprojects.com atau www.myticket.asia bagi mendapatkan tiket konsert di lokasi yang seterusnya.- BERNAMA

 

Tinggalkan Jawapan