MGTV

NASIONAL

Lelaki dengan ganja seberat 530kg ditahan

Polis Kedah merampas ketulan ganja seberat 527.9 kilogram dalam sebuah kenderaan di lampu isyarat dekat Taman Pelangi, Jalan Kuala Kedah awal pagi ini.

Politik

Komuniti India perlu bijak memilih membangun atau terpinggir

Masyarakat India tidak ditinggalkan, kita boleh lihat baru-baru ini kita ada Pelan Tindakan Masyarakat India Malaysia (MIB). - Tan Sri M. Kayveas.

Ekonomi

Kos sara hidup, M40, pekerja asing bakal jadi agenda Bajet 2018

Bajet 2018 dijangka menyaksikan beberapa langkah sementara diumumkan kerajaan bagi meringankan beban kumpulan isi rumah berpendapatan pertengahan (M40) terutamanya pekerja muda dengan memberikan pengecualian cukai pendapatan untuk tahun pertama bekerja serta keperluan minimum pendapatan yang lebih tinggi sebelum dikenakan cukai.

SENI HIDUP

Jelajah promosi album Ella bermula

Ella akan turun padang bagi mempromosi album Peace.Love.Rindu ke tujuh lokasi di seluruh Malaysia yang bermula di lokasi pertama iaitu di Teluk Cempedak, Kuantan.

SUKAN

Pogba tidak selesa bermain dengan Matuidi – Mourinho

Musim ini, Pogba dilihat mula mendapat rentaknya di Manchester United selepas digandingkan dengan Nemanja Matic.

DUNIA

Wanita seberat 150kg duduk di atas kanak-kanak hingga mati

Dia memberitahu penyiasat Posey telah memukul Lindsay dengan pembaris dan paip keluli sebelum kanak-kanak itu lari ke arah kerusi.

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

9,906FansLike
1,415FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,942FollowersFollow
6,917SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Sedih kalau artis pun tipu orang miskin

Inilah yang orang tua-tua kata dulu, 'tak ada kerja, cari kerja. Tak ada penyakit, cari penyakit' Elok-elok duduk bahagia tanpa hutang, mula dikelilingi hutang.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Larangan dan had buku kerja cetus reaksi berbeza

China Press pula melaporkan bahawa sesetengah sekolah rendah Cina menggunakan sehingga lapan buku kerja untuk satu-satu subjek dan jumlahnya perlu dikurangkan kepada hanya satu mengikut pekeliling Kementerian Pendidikan untuk murid darjah empat hingga enam.

Apabila Shahrir Samad tegur Khalid Samad

Mengenai "trend semasa" yang dibangkitkan Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam, Shahrir berkata, adiknya itu harus meminta tunjuk ajar daripada abang yang merupakan seorang ahli strategi untuk mengetahui "trend semasa."

Ibu dan anak ini bukan calang-calang orangnya

Walaupun berdepan tingkah laku yang sukar diterima, tetapi jiran-jiran tidak berani menegur atau mengadu kerana bimbang akan dibalas dendam.

Rencana

Agama

Pendapat

Kesihatan

KEMBARA

Labuan jadi tumpuan pelancong

Pelbagai tarikan terdapat di Labuan, samada dari segi pelancongan atau perniagaan.

Anita Bikers Club anjur aktiviti jelajah ASEAN

Penganjuran aktiviti tersebut bermatlamat mahu mewujudkan kesedaran serta membina etika pemanduan yang berhemah di atas jalan raya kepada semua pengguna.

Rentas 14 negara ke Mekah, rancang keliling Eropah

Pasangan ini baharu sahaja menamatkan jelajah berbasikal mereka 12 Jun baru-baru ini selepas memulakan perjalanan mereka dari Kuala Lumpur dan kemudian merentas 14 negara sebelum tiba di Mekah.