Khamis, September 21, 2017

MGTV

NASIONAL

“Walaupun tersenyum, tapi hati saya menangis” – Pengetua

Muhammad Zahid Mahmud mengakui, dia sering teringat-ingat dan rindu dengan pelajar-pelajar dan guru di tahfiznya yang terkorban.

Politik

MCA terima keputusan tolak penganjuran pesta arak

"Bagi penganjuran acara sebegini kita haruslah menitik berat soal keselamatan orang awam terlebih dahulu dan kita seharusnya menghormati keputusan dan nasihat yang dibuat oleh pihak berkuasa dan polis, " katanya.

Ekonomi

Operasi Proton di Iran dibubar

Proton Motor Pars Co (PMP), anak syarikat milik penuh tidak langsung Proton Holdings Berhad telah dibubarkan pada 18 September lalu.

SENI HIDUP

Bahara Emas: Forteen bukan watak tempelan – Izzue Islam

Teater Bahara Emas merupakan terbitan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan kerjasama CTRA Production, DBP, Istana Budaya dan Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara).

SUKAN

Piala Emas Raja-Raja: Selangor kalahkan Perak 4-1

Perlawanan yang diadakan di Stadium Mini Sungai Besar di sini memberi kelebihan kepada pasukan tuan rumah.

DUNIA

Puerto Rico bergelap selepas Taufan Maria

Taufan Maria yang 'menggempur' pulau ini menyebabkan seluruh penduduknya yang seramai 3.5 juta terpaksa tinggal dalam gelap kerana gangguan bekalan elektrik.

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

6,069FansLike
1,305FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,840FollowersFollow
5,318SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Dana masjid, cadangan bergeliga MB Kedah

Tidak rugi kalau masjid berkenaan gunakan 10 peratus daripada jumlah itu untuk beli makanan asas dan diberi makan kepada golongan memerlukan.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Peluang Dyana bertanding semula semakin tipis

Dyana Sofya Mohd. Daud mungkin tidak akan dicalonkan semula oleh DAP untuk bertanding di kerusi Parlimen Teluk Intan, malahan beliau sudah kehilangan keyakinan daripada partiā€Ž pembangkang itu.

Tetap kejar ketua menteri walaupun basah seluar dalam

Hubungan Guan Eng dengan wartawan nampaknya semakin keruh apabila China Press menyiarkan artikel pengalaman jurugambarnya, Chen Jing Rong yang "basah seluar dalam" ketika membuat liputan mengenai banjir di Pulau Pinang.

Nenek berusia 78 tahun dicabul

Dua penjenayah bukan sahaja memecah masuk ke dalam sebuah rumah, malahan cuba merogol tuan punya rumah yang sudah berumur 78 tahun.

Rencana

Agama

Pendapat

Kesihatan

KEMBARA

Anita Bikers Club anjur aktiviti jelajah ASEAN

Penganjuran aktiviti tersebut bermatlamat mahu mewujudkan kesedaran serta membina etika pemanduan yang berhemah di atas jalan raya kepada semua pengguna.

Rentas 14 negara ke Mekah, rancang keliling Eropah

Pasangan ini baharu sahaja menamatkan jelajah berbasikal mereka 12 Jun baru-baru ini selepas memulakan perjalanan mereka dari Kuala Lumpur dan kemudian merentas 14 negara sebelum tiba di Mekah.

Keunikan sungai misteri di Riyadh

Kawasan wadi yang dilimpahi air selepas hujan akan menjadi sungai atau kolam buat beberapa ketika. Pada musim panas, kawasan ini menjadi kering kontang. Itulah sebabnya saya namakan sebagai misteri.