All for Joomla All for Webmasters

Paling Popular Harian

MGTV

NASIONAL

Ribut landa muktamar, di mana pemimpin Pas?

Namun, di sebalik kecekapan pihak Unit Amal mengendali situasi, kelibat pemimpin tertinggi parti tidak kelihatan di perkarangan kompleks berkenaan.

Politik

Ribut, Mat Sabu doa semua selamat

Presiden Parti Amanah Negara (PAN), Mohamad Sabu dalam reaksi segeranya berharap semoga semua rakyat negeri Kedah, khususnya ahli Pas yang berkampung sempena muktamar bertenang dan mendoakan semoga semua selamat.

Ekonomi

Perodua buka ruang pameran di Kota Samarahan

Sehubungan itu, Pengarah Urusan Perodua Sales Sdn. Bhd., Datuk Dr. Zahari Husin berkata, syarikat automotif itu akan meningkatkan jumlah itu dengan menambah baik jualan semasa.

SENI HIDUP

Kisah Thaqif tidak patut berlaku, cemar institusi tahfiz – Afdlin Shauki

Ia merupakan suatu perkara yang tidak wajar berlaku di sebuah pusat yang mendidik kanak-kanak tentang agama dan al-Quran.

SUKAN

Mohamad Norza Presiden baharu BAM bagi penggal 2017/2012

Beliau akan dibantu dua timbalan presiden iaitu Tan Sri Abdul Aziz Hussain dan Datuk Lim Teong Kiat.

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Join 153 other subscribers

Paling Popular Mingguan

POSEUP_USOP ANTARA BAKAT DAN RUPA
wonder glow_final publish-1
Di Bawah Kolong

Tambah koc pun tren tetap lewat, penumpang penuh sesak

Anehnya, walaupun aduan demi aduan mengenai masalah perkhidmatan tren ini diajukan, pihak KTMB boleh pekak telinga, butakan mata daripada mendengar dan mencari kaedah mengatasi permasalahan berkenaan.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

DUNIA

Turki sekat akses Wikipedia

Penduduk di Istanbul tidak boleh akses Wikipedia tanpa menggunakan Rangkaian Persendirian Maya (VPN).

Pakar bedah payu dara tipu ratusan pesakit

Pakar bedah yang merawat beribu-ribu pesakit sepanjang kerjayanya itu didakwa membesar-besarkan atau mencipta risiko kanser dan menuntut bayaran untuk prosedur yang lebih mahal dalam beberapa kes, mahkamah dimaklumkan.

Tidak bebas jadi presiden – Trump

"Sekarang lebih banyak kerja perlu dilakukan. Saya ingat ia lebih mudah," katanya dalam wawancara sempena 100 hari pertama pemerintahannya.

AKHBAR CINA

Jack Ma tiada masa untuk berbelanja

"Saya tiada masa untuk berbelanja dan tidak melihat wang itu penting sangat buat saya pada masa ini. Wang memang sesuatu yang sangat penting buat saya pada masa itu," katanya seperti dipetik China Press.

Tujuh warga China belanja RM12.7 juta beli aset di JB

Walaupun kerajaan di Beijing mengawal aliran keluar tunai ke luar negara, tetapi kawalan yang dilakukan gagal "dirasai" oleh para pelabur negara tembok besar itu.

Pendapatan penoreh getah tidak setanding pekerja asing

Menurut penoreh getah, pendapatan bersih mereka gagal mencecah RM1,000 sebulan, iaitu gaji minimum yang ditetapkan kerajaan untuk semua pekerja termasuk pekerja asing.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Pemandangan menyihir mata dan komodo di Kepulauan Flores

Bagi pencinta haiwan, mereka boleh 'berkenalan' dengan biawak komodo yang menjadi ikonik serta lagenda kepada penduduk Flores.

Ekspedisi Sadus-Edge of The World

Siapa kata tanah Arab kering kontang? Itu adalah persepsi yang sangat salah. Sebenarnya itu adalah persepsi saya sendiri sebelum berhijrah ke Saudi sekitar tahun 2013.

Qantas syarikat penerbangan paling selamat 2017

Daripada 425 syarikat penerbangan yang dikaji, 148 mempunyai ranking keselamatan tujuh bintang tetapi hampir 50 mempunyai hanya tiga bintang atau kurang.