All for Joomla All for Webmasters

Paling Popular Harian

MG Eksklusif Video

NASIONAL

Nurul Haq bukan kakitangan Jakim

Jurucakap Seksyen Komunikasi Korporat Jakim berkata, individu berkenaan tidak pernah dilantik secara rasmi untuk menjadi ‘penyemak penerbitan Islam’ dan juga bukan ;penullis fatwa Jakim’ sebagaimana dilaporkan sebuah portal berita.

Politik

PKR kini juara ketirisan, rebut kekayaan – bekas pemimpin

Kita melihat orang yang selama ini berjuang bersungguh-sungguh nak lihat PKR ini kuat akhirnya terus tertinggal tapi ada sekelompok anak muda yang tamak dan rakus duduk di sekeliling MB, Azmin Ali.

Ekonomi

Agro bank perbankan pertama tandatangani IBR

Agrobank muncul sebagai institusi pembangunan kewangan pertama menandatangani Ikrar Bebas Rasuah (IBR), menyahut inisiatif Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam usaha memerangi rasuah dan salah guna kuasa.

SENI HIDUP

Penangan hebat Krisdayanti

Diva terkenal Indonesia, Krisdayanti tampil memukau penonton dalam konsert solonya di Panggung Sari, Istana Budaya buat julung kalinya selama tiga malam berturut -turut bermula malam tadi.

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Join 150 other subscribers

Paling Popular Mingguan

Di Bawah Kolong

Alahai Balachandran, munafik itu apa?

Bercakaplah secara rasional, lebih lagi berkaitan dengan hukum hakam agama orang lain. Hal hukum hakam Islam, biar orang Islam bercakap.

Galeri Foto

DUNIA

Lebih 20 cedera dirempuh trak pikap

Sebuah trak pikap yang dipandu seorang lelaki yang kelihatan "sangat mabuk" merempuh orang ramai yang sedang menonton perarakan utama Mardi Gras di New Orleans.

Seoul suara pencabulan hak asasi guna senjata kimia Pyongyang

Pada mesyuarat mengenai hak asasi manusia PBB, diplomat tertinggi Korea Selatan akan menyampaikan ucaptama dengan menyatakan kebimbangan kuat kerajaan itu mengenai hak asasi manusia di Korea Utara yang tidak selari dengan dunia, kata kementerian itu.

Anak Muhammad Ali ditahan di lapangan terbang Florida

Para pegawai menyoalsiasat Ali Jr. hampir dua jam, berulang kali menyoal dia: "Di mana anda dapat nama ini?,". dan "Awak muslim?,".

SUKAN

EPL: Chelsea terus dominasi carta liga dengan 63 mata

Selepas itu cubaan Fabregas terkena palang gol sebelum rembatan Pedro Rodriguez berjaya meletakkan the Blues di hadapan pada minit ke-72.

Anak Pele dipenjara 13 tahun kerana gubal wang haram, seludup dadah

Anak Pele dipenjara 13 tahun atas kesalahan gubal wang haram, seludup dadah

Nigel Pearson ganti Claudio Ranieri?

Pelantikan Pearson sebagai Pengurus baharu the Foxes dijangkakan dalam masa sehari dua ini.

AKHBAR CINA

Keputusan tentang Dego RIDE tidak berubah

Dego RIDE juga boleh merayu berhubungan keputusan pengharaman perkhidmatan tersebut, tetapi Kementerian Pengangkutan mempunyai pendirian yang jelas iaitu tidak akan meluluskan.

GST atas rokok di kedai bebas cukai

PUTRAJAYA - Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) telah memulakan kutipan cukai barang dan perkhidmatan (GST) daripada penjualan rokok dan minuman keras di kedai bebas...

Kit Siang letak syarat bantu kepulangan Tong Him

Pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang menyatakan kesediaan untuk membantu kepulangan Ahli Parlimen Kota Melaka, Sim Tong Him dan empat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) lain ke dalam parti.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Ekspedisi Sadus-Edge of The World

Siapa kata tanah Arab kering kontang? Itu adalah persepsi yang sangat salah. Sebenarnya itu adalah persepsi saya sendiri sebelum berhijrah ke Saudi sekitar tahun 2013.

Qantas syarikat penerbangan paling selamat 2017

Daripada 425 syarikat penerbangan yang dikaji, 148 mempunyai ranking keselamatan tujuh bintang tetapi hampir 50 mempunyai hanya tiga bintang atau kurang.

Switzerland pilihan tempat kerja ekspatriat

Dalam tinjauan itu, Switzerland menduduki tempat pertama bagi dua tahun berturut-turut sebagai lokasi tempat kerja terbaik dengan gaji yang mahal dan budaya kerja yang cemerlang.