MGTV

NASIONAL

Shahrir setuju jadi Pengerusi Felda sebab ia institusi unik

"Saya tidak minta untuk jawatan itu tetapi saya tidak menolak kerana Felda ini unik dan tidak ada di negara lain," katanya.

Politik

Isu dibawa pembangkang tak lemahkan BN – Ku Li

"Saya rasa tidak ada suatu (isu) yang boleh menggugat sokongan rakyat terhadap BN...lagi pun rakyat bijak menilainya," katanya.

Ekonomi

Kerajaan pastikan pelaburan asing tak jejas identiti, peluang rakyat

"Kita sememangnya memantau setiap pelaburan dan menetapkan syarat-syarat (berkaitan) kerana kita tidak mahu 100 peratus usaha itu dibolot oleh syarikat asing. Mereka juga faham syarat ini perlu dipatuhi dan menggunakan tenaga tempatan," kata Mustapa.

SENI HIDUP

Lepas mengamuk, isteri Saleem minta maaf

Namun mungkin sudah kembali normal dan mampu berfikir secara logik, isteri penyanyi Saleem, Julia Bachok tampil menjernihkan keadaan.

SUKAN

DUNIA

Letupan di Barcelona, kanak-kanak 7 tahun hilang

Dalam catatan di laman sosial facebook, sepupunya, George Cadman menulis anak saudaranya masih hilang dan meminta orang ramai berkongsi posting tersebut.

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

5,765FansLike
1,153FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,554FollowersFollow
4,901SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Jangan rosakkan imej ibu tiri

Dia bimbang, kalau nama anak tirinya naik, maka tenggelamlah nama si suami yang suatu ketika dahulu tersohor dalam dunia hiburan. Dia takut rezeki Allah itu beralih kepada anak tiri, sedangkan pendapatan suaminya semakin susut.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

‎Pekebun Balik Pulau tidak bersedia mendaftar durian

Ramai pekebun di Balik Pulau belum bersedia mendaftarkan durian mereka dengan Jabatan Pertanian sekali gus tidak dapat menjual durian menggunakan nama-nama yang telah didaftarkan.

‎Coke tak boleh ganti pemadam api

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Khirudin Drahman berkata, Coke bukanlah 'alat pemadam api ajaib' seperti yang disebarkan dalam media sosial.

Isteri rotan suami enggan penuhi seks 10 kali sehari

Menurut laporan akhbar China Press, lelaki itu akan dirotan setelah diarahkan berlutut oleh isterinya setiap kali menolak pelawaan isterinya.

Rencana

Agama

Pendapat

Kesihatan

KEMBARA

Anita Bikers Club anjur aktiviti jelajah ASEAN

Penganjuran aktiviti tersebut bermatlamat mahu mewujudkan kesedaran serta membina etika pemanduan yang berhemah di atas jalan raya kepada semua pengguna.

Rentas 14 negara ke Mekah, rancang keliling Eropah

Pasangan ini baharu sahaja menamatkan jelajah berbasikal mereka 12 Jun baru-baru ini selepas memulakan perjalanan mereka dari Kuala Lumpur dan kemudian merentas 14 negara sebelum tiba di Mekah.

Keunikan sungai misteri di Riyadh

Kawasan wadi yang dilimpahi air selepas hujan akan menjadi sungai atau kolam buat beberapa ketika. Pada musim panas, kawasan ini menjadi kering kontang. Itulah sebabnya saya namakan sebagai misteri.