MGTV

NASIONAL

Politik

myPPP hampir pasti bertanding di Cameron Highlands – Kayveas

Tetapi itu tidak akan berlaku, dan myPPP tidak akan berganjak daripada keputusannya, saya tetap bertanding dan menang di Cameron Highlands dan akan masuk Kabinet. - Tan Sri M. Kayveas,

Ekonomi

CEO tidak perlu lama di kerusinya – Zukri

Mengenang kembali zaman permulaan saya bersama Bank Islam pada tahun 2006 adalah saat-saat yang paling mencabar kerana keadaan Bank Islam ketika itu ibarat kapal karam.

SENI HIDUP

Kurma khasiatnya hebat

Kaya dengan mineral, fiber asli dan pelbagai vitamin - kurma adalah makanan kurang kolestrol dan ia boleh dimakan oleh individu yang menghadapi masalah kesihatan.

SUKAN

F1: Vettel bantu Ferrari tawan GP Monaco selepas 16 tahun

Sementara Raikkonen yang mendahului perlumbaan dihadapan Vettel dipanggil memasuki pit oleh pasukanya bagi penukaran tayar pada pusingan ke-39 sebelum Vettel berjaya mengambil kesempatan itu dan memintasnya.

DUNIA

Empat maut ketika rempuh masuk stadium

Sekurang-kurangnya empat terkorban dan 15 lagi cedera dalam rempuhan di Stadium Honduras yang menjadi tuan rumah perlawanan bola sepak.

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

969FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,400FollowersFollow
3,517SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Seniman kena belajar politik, bukan bodek

Barangkali David ketika itu mengharapkan Rosyam membuat pusingan jam atau pusingan lawan jam ketika mengacarakan program itu tetapi tidak berlaku.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Semak bahasa sebelum dapat lesen

Peniaga yang ingin memperbaharui lesen perniagaan mereka juga perlu menyerahkan papan tanda lama mereka kepada Dewan Bahasa dan Pustaka kelulusan.

Harga kereta Proton dijangka tidak turun

Presiden Persatuan Automobil Malaysia, Datuk Aishah Ahmad berkata, harga kereta Proton sudah dianggap murah dan dijangka tidak diturunkan lagi selepas mengambil kira faktor inflasi, kenaikan gaji untuk pekerja dan peningkatan harga yang ditetapkan pembekal bahan.

SPAD pantau aduan Grab, Uber sebelum lulus e-hailing

Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) memerlukan masa untuk memantau perkhidmatan e-hailing termasuk Uber dan Grab di negara ini sebelum meluluskan aplikasi berkenaan sebagai cara pengangkutan yang sah.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Perkhemahan musim sejuk di Rimah@Rumah

Rimah atau lazimnya disebut Rumah atau Romah terletak lebih kurang 120 km dari bandar Riyadh. Perjalanan ke Rumah menghala ke utara-timur bandar Riyadh mengambil masa lebih kurang sejam setengah memandu.

Wakil media catat kejayaan bersejarah takluk Annapurna

"Insya Allah jika diberi peluang kami juga berhajat menakluk Everest Base Camp selepas kejayaan di ABC," ujar Noor Asrieykuzairey.

Pemandangan menyihir mata dan komodo di Kepulauan Flores

Bagi pencinta haiwan, mereka boleh 'berkenalan' dengan biawak komodo yang menjadi ikonik serta lagenda kepada penduduk Flores.