All for Joomla All for Webmasters

Paling Popular Harian

MGTV

NASIONAL

Penubuhan armada barat, timur imbangi kekuatan kawalan keselamatan perairan

Panglima TLDM, Tan Sri Ahmad Kamarulzaman berkata pembahagian dua armada itu penting agar pihaknya berupaya memberikan tindak balas yang lebih efektif dan cepat sekiranya berlaku sebarang ancaman dari aspek keselamatan maritim.

Politik

Pemuda UMNO mahu lebih ramai golongan muda jadi calon PRU

Jamawi berharap pemimpin veteran UMNO sentiasa membantu dan memberi sokongan kepada pemimpin muda supaya parti itu akan kekal kuat dan relevan.

Ekonomi

MAHB perjelas writ saman SPASB RM43.99j

SPASB dalam tuntutannya berkata, ia berhak untuk menuntut kerugian dan kerosakan akibat penambahan yang tidak dijangka bahagian berkenaan dalam kerja-kerja pembangunan dan kerja menaik taraf lapangan tersebut.

SENI HIDUP

Karya Shahnon, Srengenge bakal jadi supertelefilem

Supertelefilem Srengenge dibarisi pelakon hebat seperti Eman Manan, Sahronizam, Padilah Mansor, Jasmin Hamid dan Fathil Dani.

SUKAN

Messi benam Real, ledak gol ke-500

Bintang Argentina menjaringkan dua gol sekali gus meledak jaringan ke-500 peribadinya untuk memastikan perebutan gelaran La Liga kembali terbuka.

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Join 153 other subscribers

Paling Popular Mingguan

POSEUP_USOP ANTARA BAKAT DAN RUPA
wonder glow_final publish-1
Di Bawah Kolong

Tambah koc pun tren tetap lewat, penumpang penuh sesak

Anehnya, walaupun aduan demi aduan mengenai masalah perkhidmatan tren ini diajukan, pihak KTMB boleh pekak telinga, butakan mata daripada mendengar dan mencari kaedah mengatasi permasalahan berkenaan.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

DUNIA

Pasangan warga emas mati selepas berpegangan tangan di hospital

Kedua-duanya mati sehari selepas ulang tahun perkahwinan mereka ke-77 tahun.

Bekas Presiden AS, George H. W. Bush hidap bronkitis kronik

Pakar perubatan yang merawatnya, Dr. Clint Doerr berkata, penyakit yang dihidapi Bush semakin kritikal memandangkan usianya sekarang.

Lelaki bunuh bayi secara FB Live

Seorang lelaki yang marah kerana isterinya meninggalkannya, menggantung anak mereka yang berusia 11 bulan sebelum menggantung dirinya di sebuah bangunan di daerah Thalang Phuket pada hari Isnin lalu.

AKHBAR CINA

MCA Taiping mohon ampun eja pertabalan sebagai ‘perbatalan’

Kain rentang yang dihasilkan sempena dengan pertabalan Sultan Muhammad V itu telah digantung seawal Isnin minggu lalu tetapi kesilapan ejaan yang berlaku tidak dikesan sesiapa.

Pushpaneela syok sendiri – Tony Pua

Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua menafikan parti pembangkang itu telah memberi lampu hijau kepada pemimpin wanita DAP Klang, S. Pushpaneela untuk bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Alam Shah pada Pilihan Raya Umum ke-14.

Sekolah hotspot kongsi gelap dikenal pasti

Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Chong Sin Woon berkata, pihaknya telah berbincang dengan polis mengenai isu buli dan geng di sekolah dan masing-masing mengenal pasti sekolah yang terdedah kepada risiko pengaruh jahat tersebut.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Ekspedisi Sadus-Edge of The World

Siapa kata tanah Arab kering kontang? Itu adalah persepsi yang sangat salah. Sebenarnya itu adalah persepsi saya sendiri sebelum berhijrah ke Saudi sekitar tahun 2013.

Qantas syarikat penerbangan paling selamat 2017

Daripada 425 syarikat penerbangan yang dikaji, 148 mempunyai ranking keselamatan tujuh bintang tetapi hampir 50 mempunyai hanya tiga bintang atau kurang.

Switzerland pilihan tempat kerja ekspatriat

Dalam tinjauan itu, Switzerland menduduki tempat pertama bagi dua tahun berturut-turut sebagai lokasi tempat kerja terbaik dengan gaji yang mahal dan budaya kerja yang cemerlang.