MGTV

NASIONAL

Dr. Mahmud masih hidup

Ketua Polis Negara menafikan laporan bahawa pengganas yang dikehendaki di Malaysia, Dr. Mahmud Ahmad telah terbunuh di Marawi, dekat Filipina.

Politik

Janji Guan Eng mahu warta Pulau Jerejak hanya cakap kosong

Semasa DAP mengambil alih Pulau Pinang exconya turut berjanji akan mewartakan Pulau Jerejak dalam tempoh setahun.

Ekonomi

Lebihan bekalan jejaskan harga minyak dunia

Niaga hadapan minyak mentah Brent turun AS$0.9 8 sen kepada AS$45.14 setong pada 1337 GMT. Niaga hadapan minyak mentah West Texas Intermediate (WTI) diniagakan pada harga AS$42.64 setong, turun AS$0.10 sen.

SENI HIDUP

Empat syarikat produksi terima pemilikan harta intelek

Majlis penyerahan tersebut disempurnakan oleh Menterinya, Datuk Seri Mohd Salleh Keruak kepada wakil empat syarikat tersebut.

SUKAN

Malaysia layak ke Piala Dunia Hoki 2018

Kejayaan pasukan Malaysia cukup dramatik sebelum ini kerana selepas tewas kepada Argentina 2-5 dan England 3-7 tetapi bangkit dan menghidupkan peluang selepas menewaskan Korea Selatan 1-0 dan China 5-1.

DUNIA

Permintaan 4 negara Teluk tidak munasabah – Qatar

"Kami mengkaji tuntutan ini untuk menghormati ... keselamatan serantau dan akan ada tindak balas rasmi dari kementerian luar negeri kami," kata Sheikh Saif al-Thani, Pengarah Pejabat Komunikasi Qatar, dalam satu kenyataan kepada Reuters. .

Cara Lain Untuk Mengikuti Kami

5,514FansLike
1,005FollowersFollow
1,532FollowersFollow
2,452FollowersFollow
4,211SubscribersSubscribe

Paling Popular Mingguan

Paling Popular

Dapatkan Berita Utama Melalui Emel

Sila masukkan alamat emel anda di dalam ruang yang disediakan dan klik butang langgan!

Jalan raya, lebuh raya dan balik raya

Pemasangan kamera AES langsung tidak membantu mengurangkan kadar kemalangan, malah menambahkan lagi beban rakyat dengan perangkap saman ini.

Live football scores . Current table, fixtures & results.

Galeri Foto

AKHBAR CINA

Tiada siapa dapat nafi hak bertanding Mei Fun di Raub

Mei Fun merupakan Naib Presiden MCA dan Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang direstui MCA untuk bertanding di kerusi Parlimen Raub yang dimenangi calon DAP pada 2013.

Pendapatan doktor teruk, gagal dapat 15 pesakit sehari

Presiden Persatuan Prubatan Malaysia (MMA), Dr Ravindran R. Naidu berkata, daripada 7,000 doktor biasa yang terdapat di Malaysia, sebanyak 60 peratus gagal memperoleh pendapatan yang baik, 20 peratus menerima pendapatan yang teruk, dan hanya 15 peratus yang mempunyai pendapatan lumayan.

Syed Hamid terkejut dengan pelantikan Isa

Syed Hamid ketika dihubungi Sinchew Daily berkata, seperti dengan banyak orang lain, beliau berasa terkejut dengan pelantikan Isa yang baru sahaja meninggalkan Felda Global Ventures Holdings Berhad.

Rencana

Agama

Pendapat

KEMBARA

Perkhemahan musim sejuk di Rimah@Rumah

Rimah atau lazimnya disebut Rumah atau Romah terletak lebih kurang 120 km dari bandar Riyadh. Perjalanan ke Rumah menghala ke utara-timur bandar Riyadh mengambil masa lebih kurang sejam setengah memandu.

Wakil media catat kejayaan bersejarah takluk Annapurna

"Insya Allah jika diberi peluang kami juga berhajat menakluk Everest Base Camp selepas kejayaan di ABC," ujar Noor Asrieykuzairey.

Pemandangan menyihir mata dan komodo di Kepulauan Flores

Bagi pencinta haiwan, mereka boleh 'berkenalan' dengan biawak komodo yang menjadi ikonik serta lagenda kepada penduduk Flores.